II FÒRUM TAULA SOCIAL, 23 JULIOL 2022

II FÒRUM TAULA SOCIAL DE L’ASSEMBLEA – cartell

TORNEM A LES PLACES! El 23 DE JULIOL ENS TROBAREM A LA PLAÇA DEL NORD DE BARCELONA, A GRÀCIA! (Mapa)

La Taula Social és l’espai de confluència creat el febrer del 2021 per a treballar per la república catalana des de l’exercici i defensa dels drets. Les vulneracions dels drets són tan freqüents que les estem normalitzant i ens cal promoure alternatives que retornin els drets a les persones, així com donar suport a iniciatives d’entitats i col·lectius amb qui compartim la defensa dels drets per a tothom.

Per segon any, organitzem una jornada per posar en comú la feina feta, és el que anomenem  Fòrum de la Taula Social.  L’any passat, va ser una jornada molt restrictiva per la pandèmia. Ens vam trobar als Lluïsos de Gràcia. Aquest 2022, volem trobar a la Plaça del Nord, Vila de Gràcia, i celebrar que deixem enrere el coronavirus, i retrobar-nos a l’aire lliure.

PRESENTACIÓ

LA PANDÈMIA DE LA COVID ESTÀ AFLUIXANT, PERÒ LES MÚLTIPLES CRISIS I ELS SEUS EFECTES S’ESTENEN PER TOT EL PAÍS. QUÈ FEM? . VINE A CONÈIXER ALTERNATIVES REALS PER FER EL PAÍS QUE VOLEM! VINE A TEIXIR COMPLICITATS I FER XARXA AMB QUI NO S’ATURA. ÉS EL PODER DE LA GENT FENT CAMÍ!  DE NOSALTRES DEPÈN QUE LES TRANSFORMACIONS QUOTIDIANES SUMIN PER LA REPÚBLICA CATALANA, EL MILLOR PROJECTE DE PAÍS PER SORTIR-NOS-EN TOTES I TOTS.

INSCRIPCIONS. Des de les assemblees base implicades, et convidem a assistir-hi. Si penses venir, inscriu-te, ens ajuda a fer previsions dels domassos que necessitem per repartir a la plaça i per organitzar el vermut popular  https://inscriu.me/ca/ii-forum-taula-social

PROGRAMA, 10 h A 14.30 h 

10 h Benvinguda. Presentació II Fòrum Taula Social

Dolors Feliu, presidenta de l’Assemblea.

10.15 h Taula 1: Emergència climàtica: Comunitats energètiques renovables. L’energia en mans de la gent. Sobirania energètica.

Pep Puig i Francesc Rosell, alternatives per afrontar l’emergència climàtica a Catalunya i avançar en la sobirania energètica  i la campanya Fem Comunitats energètiques. Sectorial E3 Ecologia, energia i entorn. Més info

11.30 h Taula 2: Emergència social: Guanyar-te la vida o el dret a existir: La Renda Bàsica Universal (RBU). Presentació del Pla Pilot de la RBU de la Generalitat de Catalunya. 

Dolores Medina Foussadier, Sociòloga de l’Oficina del Pla Pilot de la Renda Bàsica Universal de la Generalitat de Catalunya. 

Presentació de la declaració de suport a la RBU, alternativa a la crisi social i un element fonamental de la República Catalana. Més info

12.45 h Fem Xarxa: Mobilitzacions, campanyes i iniciatives socials transformadores. Amb la participació de diferents col·lectius que donaran a conèixer la seva activitat i com donar-hi suport. Cloenda amb Vermut popular i solidari.

Coordinadora  Familiars de Residències 5+1, Gràcia Participa, Sectorial Immigració amb la campanya Regularització Ara,  i Activistes pel dret a l’avortament amb l’Assemblea Vaga Feminista de Terres de l’Ebre i el Grup Feminista de Ponent Dones Lleida.

Durant tot el matí: Recollida de productes menstruals pel Rebost Solidari de Gràcia i recollida de signatures a favor de l’ILP Regularització ARA.

PER DONAR UN COP DE MÀ EN L’ORGANITZACIÓ DE LA JORNADA: https://forms.gle/Lqse55Xws7LUjYi48

Mapa per arribar a la plaça del Nord: https://goo.gl/maps/GA55u2AnMcHM21tW8

Contacte: taulasocial@assemblea.cat    @TaulaSocialANC

Moltes gràcies a tothom! – Recull fotos

Al públic i a totes les persones que han posat temps i recursos perquè tot funcionés. Als col·lectius que han intervingut a la jornada, la Coordinadora  Familiars de Residències 5+1, Gràcia Participa, l’Assemblea Vaga Feminista de Terres de l’Ebre i el Grup Feminista de Ponent Dones Lleida i a l’Oficina del Pla Pilot per implementar la Renda Bàsica Universal. A la Presidenta de l’Assemblea i a les Assemblees Base que ho han fet possible, ANC Gràcia, ANC Sants-Montjuïc, ANC La Sènia, ANC Sant Jaume d’Enveja, ANC Badalona,  ANC Dones, E3 Ecologia, Energia i entorn, ANC Immigració.

Agraïm també als Lluïsos de Gràcia la seva disposició per donar-nos un cop de mà.

Seguim