Sessions Plenàries


PROPERA:
 

divendres 27 de maig 2022, 18.30 h

Organització II Fòrum Taula Social: Alternatives (23 juliol 2022)

Què fem davant l’emergència social i l’emergència climàtica? És la pregunta que ens ocupa i preocupa. Sembla comencem a deixar enrere la covid-19 però el planeta i les persones cada vegada estem més tensionades. Tenim Alternatives?. Un estat propi és suficient?. Avancem i preparem-nos: de sobreviure a viure!

—-

El 27 d’agost propera trobada de la Taula Social de l’Assemblea.

19 h. Tancar participació manifestació 11S.

Actualitzar informació calendari setembre: mobilització Aturem l’ampliació de l’aeroport del Prat, trobada amb Plataforma per la Llengua, II Jornada de treball diagnosi i anàlisi drets dissabte 25 setembre (els que no van entrar a la I jornada treball del 31 juliol)

Ja t’has apuntat a la Taula Social? Si encara no, apunta’t aquí. Si vols contactar amb la taula: taulasocial@assemblea.cat


El 31 de juliol vam celebrar la jornada de treball del Fòrum de la Taula Social de l’Assemblea.

Dissabte 31 de juliol tot el matí als Lluïsos de Gràcia posant en comú el treball de diagnosi i anàlisi de les vulneracions dels drets:

habitatge, salut, treball (jovent, dones, persones migrades), residències – gent gran, dret ecològics, internet – bretxa digital, cultura, capacitats diverses

Un document de treball de 60 pàgines fruït d’aquests mesos de treball en grups petits per portar a la Taula les bases per a la segona fase de la Taula Social:

prioritzem accions, recolzaments i suports a les lluites col·lectives per a l’exercici dels drets. Davant les emergències que vivim: la Revolta pels drets! Per una república catalana amb tots els drets per a totes i tots. Un país no és lliure si el poble pateix discriminacions, opressions i violències que el condicionen i sotmeten. Independència és llibertat.


El 18 de juny nova plenària de la Taula Social de l’Assemblea.

Ens hem trobat amb SOS Baix Llobregat i Caixa Catalana. Dues iniciatives d’àmbits diferents que ens permeten fer xarxa i implicar-nos en lluites col·lectives davant l’emergència climàtica i la sobirania financera.

Tot el suport al Sindicat de Llogaters que afronten judici injust dilluns 28 de juny! Animem a totes les sòcies i socis de l’Assemblea a ser-hi a les 9:00 h a un acte de suport avant la Ciutat de la Justícia, Barcelona.

La propera plenària la farem en dissabte! 31 de juliol als Lluïsos de Gràcia i virtual.

(Atenció: per la situació de la covid19 el Fòrum obert el reconvertim en jornada de treball interna! Si vols venir: taulasocial@assemblea.cat)


El 28 de maig nova plenària de la Taula Social de l’Assemblea.

Sessió essencial sobre els drets humans, garanties i mecanismes de protecció…gràcies a l’expertesa de Dolors Feliu.

Acordat: juny sessió xarxa independència i avançar una setmana per coincidència amb revetlla de sant joan i juliol en dissabte per tenir més temps presencial i virtual.

El 30 d’abril es va celebrar la primera sessió plenària de la Taula Social de l’Assemblea. 

Estem treballant en el dret al treball, dret a l’habitatge, dret a l’existència en condicions de vida dignes, dret a la salut, drets ecològics i ambientals, drets de ciutadania, dret a Internet  (bretxa digital), drets lingüístics, dret a la cultura, drets de la gent gran, drets de les persones amb capacitats diverses, drets sexuals i reproductius, drets de la infància i molts més. 

Evidenciem les mancances que tenim per no ser un estat independent i mostrem les possibilitats reals de fer les coses millor per a tothom si fóssim independents. 

Tenim una oportunitat per incidir en la necessitat d’un país nou com a única via de sortida. Un estudi del Banc Central Europeu, que analitza les ajudes directes dels estats, conclou que Espanya se situa a la cua dels 27.  El BCE xifra aquesta despesa en l’1,3% del PIB, molt per sota del 4% de la mitjana. En general, la situació de desemparament del Regne d’Espanya cap a la ciutadania, és total.  

Amb la Taula Social, l’Assemblea disposa d’una eina d’incidència davant l’emergència social i nacional