Dret a viure en català

Dret a viure en català

Catalunya tenim dret a viure plenament en català. És una obvietat, però ens trobem en un retrocés de parlants en algunes zones del país, la globalització en tots els àmbits socioeconòmics, el caràcter cosmopolita de bona part de Catalunya, i les resistències de l’Estat Espanyol a reconèixer els drets lingüístics i la carta europea de les llengües, han estès la preocupació sobre la salut del català.

A tot això,  el procés per la independència de Catalunya ha propiciat que partits polítics i altres col·lectius unionistes, polititzin amb la llengua fins el punt de trencar consensos històrics que salvaguardaven el català com la millor eina de cohesió social a Catalunya.

L’Assemblea s’ha posicionat des del primer moment per l’exigència de la Justícia lingüística: el català, llengua comuna dels catalans .

La Plataforma per la Llengua posa a disposició de la ciutadania una bústia de QUEIXES I DENÚNCIES davant qualsevol discriminació lingüística. Si n’has de fer ús, la tens aquí: https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/ambits-de-treball/fes-una-queixa 

Des de la Taula Social, com espai que afrontem les vulneracions de drets, activant alternatives, creiem que la protecció de la llengua requereix la implicació de tot el país: comencem totes les converses en català, sempre, a tota hora, a tot arreu.

Parlem en català als comerços, al centre mèdic, a l’escola, al carrer, a la perruqueria, al transport públic, al jutjat, a la notaria,  etc

Nosaltres decidim què consumim i en quin idioma consumim cultura, oci, informació: televisió, xarxes, premsa, ràdios, música, restaurants, cinemes, teatre, llibres… quins productes comprem?

En les nostres relacions personals, donem  oportunitat a entendre, aprendre i parlar català a qui no en té costum o no en coneix suficientment.

Pel Dret a viure en català: Parla i viu en català, exerceix el teu dret!

Un cop més, fer efectiva la Independència és única via de tenir un Estat que tingui cura de la llengua catalana, s’ocupi de garantir-ne la bona salut i asseguri a tothom els drets lingüístics.

Segueix les xarxes de l’Assemblea per tenir tota la informació de mobilitzacions en defensa de la llengua!

Bossa de l'Assemblea amb frase de Jaume Cabré
Bossa de l’Assemblea amb frase de Jaume Cabré