Fem Comunitats energètiques

PRENEM EL PODER EN L’ENERGIA, FEM COMUNITATS ENERGÈTIQUES

Descarrega el Volant (flyer pdf) de la campanya! 

-Ens calen energies renovables, davant l’esgotament recursos fòssils i l’escalfament del planeta i la contaminació que generen les energies fòssils i els sistemes productius i de consum predominants en  la major part del planeta.

-Ens cal una xarxa d’energia independent, fora de controls d’empreses que formen part del sistema actual.
L’energia és un element indispensable per a qualsevol país. L’energia que necessita Catalunya per funcionar, ha d’estar en mans de Catalunya. Quanta més producció d’energia estigui en mans de la gent, millor. Una xarxa d’energies renovables en mans de la gent, democratitzarà l’energia i ens donarà independència energètica.

-L’energia és un bé fonamental i no s’escapa de les lluites geopolítiques que incideixen en el preu desorbitat de l’energia, com estem veient des del 2021. La gent produint energia, també ho notarem en la nostra factura de la llum.

Les comunitats energètiques són l’alternativa a les mancances actuals:
Projectes col·lectius, de diferent mida i tipus d’energia segons viabilitats i interès, per fer que la gent sigui productora d’energia, ja sigui per a l’ús directa (plaques solars a la teva teulada, p.ex) o indirecta (instal·lacions col·lectives comunitàries per produir energia sense endollar directament la teva llum a la instal·lació). Hi ha diferents factors a tenir en compte a l’hora d’optar per una CE determinada.

El preu desorbitat de l’energia, la dependència del país i l’esgotament dels recursos fòssils, són factors clau que posen el focus en les Comunitats Energètiques. Un cop més, la força de la gent retornarà la xarxa d’energia renovable a mans de la gent!

CALENDARI XERRADES 26 març a Cornellà del Terri. 24 abril: Sagrada Família, BCN. 30 abril: Fira de la Terra. Devesa, Girona. 7 maig Collbató. 19 maig: Valls. 30 maig: Sants, Barcelona.  11 Juny Pujalt, i més xerrades en preparació a Santa Coloma de Farners,  Ciutat Vella a Barcelona i Tàrrega.

Contacte: ecologia@assemblea.cat

 

QUÈ FEM:
1.Donar a conèixer el concepte.
Què són les comunitats energètiques. Tipus de comunitats energètiques. Com constituir una comunitat energètica.

Organitzem presentacions amb experts implicats a aquesta iniciativa, de la ma de la sectorial e3 – ecologia, energia i entorn.  Facilitem material de suport: Fulletó per una primera aproximació al concepte, Guia Europea Energia Comunitària traduïda al català. Organitzem sortides a comunitats energètiques reals:  Cornellà del Terri i Pujalt. 

GuiaEnergiaComunitaria_Portada

2. Fer un mapa comunitats energètiques a Catalunya.  Fem una crida a la ciutadania per compartir l’existència de comunitats energètiques al territori i fer un mapa col·lectiu.   I volem donar a conèixer aquells projectes que comencen i necessiten de la força de la gent per ser realitat. Ens cal facilitar que la gent interessada en crear comunitats energètiques es trobi!

3. Suport a la creació de comunitats energètiques. La sectorial e3-ecologia, energia i entorn vehicularà les demandes. Professionals del sector formen part de la sectorial. Contacte amb la sectorial e3: ecologia@assemblea.cat.

IMPLICA’T!

Busquem gent interessada en conèixer comunitats energètiques, en donar suport projectes comunitaris i constituir comunitats energètiques. Busquem gent que s’hagi passat a les renovables o ho estigui intentant. Busquem gent que vulgui fer el pas a les energies renovables i construir la xarxa d’energia independent.

Deixem de consumir passivament, passem a produir energia renovable i donem la volta a l’emergència climàtica i a la crisi d’energia. Construïm la xarxa d’energies renovables de Catalunya. Ens cal tenir la clau de l’energia del país! Fem Comunitats energètiques!

Implica’t: taulasocial@assemblea.cat