Mobilitzacions socials

Des de la Taula Social ens fem ressò de les mobilitzacions per aturar la vulneració dels drets i per a la defensa i reconeixement dels drets per a tothom.

PROU POBRESA MENSTRUAL (del 23 al 28 de maig 2022)

La pobresa menstrual o precarietat menstrual és la dificultat per triar o la falta d’accés als productes d’higiene íntima (els tampons, les compreses, i les copes menstruals) per no tenir recursos econòmics suficients.  Aquests productes els hem d’utilitzar una mitjana de 30 anys la majoria de dones. Necessàriament. A la situació de precarietat econòmica cal afegir la discriminació que patim perquè no són productes considerats essencials i per tant estan gravats amb l’IVA, a diferència de les pastilles Viagra, per exemple.

Els col·lectius feministes al voltant del 28 de maig, Dia de l’Higiene Menstrual i Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, organitzen accions d’incidència per eradicar aquesta discriminació i evidenciar la necessitat de fer accessibles per a totes les que ho necessiten aquests productes.

Dones ANC han portat a la Taula Social la campanya de les veïnes de l’Associació Gràcia Participa: una setmana de recollida solidària de productes menstruals en benefici del Rebost Solidari de Gràcia que atén a més de 4.000 persones al mes, la majoria dones. Hi ha 7 punts de recollida. Si pots, participa!

Aprofitem per fer incidència per reduir l’ús de productes d’un sol ús. Passem-nos a les copes menstruals!

LA SALUT. NO ERA AIXÒ (abril 2022)

Avui 7 d’abril, Dia Mundial de la Salut “La Salut #NoEraAixò” Atenció sanitària de qualitat i per a tothom també a les residències, Prou privatitzacions dels serveis públics de salut

Com a usuàries i professionals: la Salut és un dret, no un negoci #laRevoltapelsDrets

Participeu a les mobilitzacions més properes per donar suport a la comunitat sanitària!

ILPREGULARITZACIÓ (febrer 2022)

Col·lectius migrants s’han autoorganitzat per presentar, al congrés dels diputats de l’estat espanyol, una Iniciativa legislativa popular (ILP) per una regularització extraordinària. Han activat una xarxa de comitès territorials i punts de recollida de signatures. Objectiu: 500.000 signatures amb DNI vàlid, fins el 23 de setembre de 2022. La sectorial Immigració per la Independència i les assemblees territorials de Mataró i Badalona hi participen. Més informació: https://regularizacionya.com/ https://esenciales.info/

Des de la Taula Social, tot el suport a l’ILP per tal d’aconseguir que 500.000 persones deixin d’estar en situació administrativa irregular i tinguin el reconeixement de tots els drets.  (+Drets de les persones migrants)

 

[ 2021 ]